Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер ще представи новия си автомобил във Великобритания

Заубер ще представи новия си автомобил във Великобритания

1478
0
Заубер-Алфа Ромео С43
снимка, Алфа Ромео

Заубер ще представи новия си автомобил във Великобритания. Това потвърди управляващият директор Алесандро Алуни Брави. По този начин отборът от Хинвил нарушава традицията си да показва болидите в немскоговорящи страни. Брави също така потвърди, че новото име на тима ще бъде обявено на 10 декември.

Заубер е един от класическите независими отбори в F1. Швейцарците присъстват на стартовата решетка от 1993 г. насам.

През годините Заубер няколко пъти смени собствеността и името си. В периода 2006-2009 г. Заубер бе част от заводската програма на БМВ в F1. После екипът участваше самостоятелно от 2010 до 2017 г. От 2018 до 2023 г. швейцарските имаха търговско партньорство с Алфа Ромео. В резултата на това Заубер носеше името на италианския автомобилен производител през последните 5 сезона

Догодина започва нова ера за Заубер. Отборът от Хинвил се подготвя за обединението с Ауди. Германският производител обаче няма да има присъствие в F1 преди 2026 г. Затова екипът ще носи оригиналното си наименование следващите два сезона.

Заубер е представял своите автомобили в страни като Австрия, Германия и Швейцария. Последната кола С43 бе представена на съвместна церемония в Цюрих и в централата в Хинвил.

Тимът никога не показвал свой болид във Великобритания. Това е нещо, което според Алуни Брави ще се промени преди началото на сезон 2024. Той потвърди, че новото име на тима ще бъде обявено на 10 декември.

„На 10 декември, веднага след като ФИА публикува списъка с участниците, ние, разбира се, ще обявим новото име на отбора“, сподели Брави.

„Мисля, че това ще бъде изненада за всички. Нямаме търпение да започнем работа с нашите нови партньори. Вярвам, че ще имаме наистина свеж подход по отношение на комуникационния маркетинг. Освен това ще направим премиера на автомобила тук, в Обединеното кралство.“

Догодина тимът отново трябва да носи името Заубер. В него вероятно ще бъде включено и това на някой от основните спонсори на тима.

„Тази година приключихме успешното си партньорство с Алфа Ромео. Разбира се, през 2024 г. ще имаме друго име на отбора“, обясни Брави. „Както знаете, името на отбора в F1 е променливо и зависи от чакащо чуждестранно търговско партньорство. Все още не искаме да разкриваме нищо повече по този въпрос.“

Заубер/Алфа Ромео изживя една много тежка кампания. Швейцарският отбор финишира девети при конструкторите с актив от 16 точки. За сравнение, екипът спечели 55 точки и финишира на шесто място при конструкторите година по-рано.

Миналия месец Брави потвърди, че следващият болид на Заубер няма да бъде еволюция на тазгодишния. Той отново потвърди, че ще бъдат направени сериозни промени във вътрешната структура на екипа

„Ние работим много усилено по процеса на трансформация. Все още сме малък и независим екип. Разбира се, предизвикателството пред нас е голямо, така че работим за развитието на всяка област“, обясни управляващият директор на Заубер.

„Ще подобрим всеки един отдел. Това не е само въпрос на големина, а и на намиране на правилните хора. Както казва сър Джеки Стюарт, хората ще бъдат от решаващо значение. Най-трудното предизвикателство за нас е да определим пътя, по който вървим и да не спираме да работим. Разбира се, предизвикателството е голямо. Не можем да купим времето и сме напълно наясно с това предизвикателство. Смятам, че едно от най-трудните неща оттук нататък ще бъде да управляваме очакванията си“, завърши Алесандро Алуни Брави.