Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер заминават за Сузука с нов аеропакет

Заубер заминават за Сузука с нов аеропакет

17
0
Серхио Перес

С много нови неща за автомобилите С30 ще пристигне екипът на Заубер в Япония за следващия кръг от световния шампионат на Формула 1. Пакетът включва напълно ново предно крило, модификация на задното крило, променени елементи и дефлектори, нови спирачни апарати и нова версия на пода.

Връщането в Япония за състезания винаги е вълнуващо, но миналата година почти се стъписах, тъй скоро не бях участвал в надпревара у дома – сподели Камуи Кобаяши. – Всъщност тази година едва за трети път ще карам на Сузука, след като през 2010 г. за първи път бях там с болид от Формула 1. Преди това имах само един старт от Формула Тойота – през 2003 г., когато бяха на 17. Заради всичко това не познавам кой знае колко добре трасето.

Японският състезател обаче въпреки всичко харесва конфигурацията, като любимите му завои са поредицата от втори до шести – S-кривите. Той ще е особено зает през уикенда, тъй като ще има и много гости.

Серхио Перес пък прави тест с Ферари, в чиято академия за млади пилоти участва, но сега е време да обърне внимание на предстоящата надпревара. Той ще пътува за първи път за Япония и досега е карал Сузука само на симулатор.

Нямам търпение да премина наистина високоскоростните завои, а и според мен те определено ще паснат добре на автомобила ни. Лично на мен ми се ще да запазя инерцията, за да завърша сезона на ниво – допълни мексиканецът.