Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер засега не успява да купи тима на BMW

Заубер засега не успява да купи тима на BMW

46
0

Първоначалните опити за спасяване на тима на Заубер след оттеглянето на BMW засега се провалиха.

Говори се, че основателят на отбора и съсобственик със своите 20 % в него, Петер Заубер, и шефът на тима, Марио Тайсен, са говорили с представители на BMW да осъществят евентуално закупуване в стила на Браун/Хонда.

Въпреки това на 5 август трябваше сделката да е финализирана, а отборът да подпише новото споразумение Конкорд в настоящата си конфигурация.

„Въпреки всички опити предоставеното време не се оказа достатъчно, за да намерим решение на една толкова сложна транзакция“ – каза Тайсен.

Поради тази причина засега отборът не е включен в споразумението Конкорд, обвързващo отборите до 2012 година. От ФОТА обаче казаха, че са готови да подкрепят всякаква инициатива, която би позволила на BMW Заубер да потвърди участието си занапред.

65-годишният Заубер разкри, че са били открити потенциални инвеститори, така че опитите за спасяването на базирания в Швейцария отбор ще продължат.

Нелсън Пикет старши бе свързван с тима, но в последствие бразилецът отрече подобни слухове. Междувременно и австрийският магнат Дитрих Матешиц каза, че слуховете за свързване с BMW-Заубер в полза на Торо Росо също не са верни.