Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Завръщането на Астън Мартин във Ф1 се отлага

Завръщането на Астън Мартин във Ф1 се отлага

53
0

Завръщането на Астън Мартин във Формула 1 засега се отлага. Британската компания изрази намерение да се върне в спорта още през есента на миналата година, като идеята беше това да се случи чрез екипа на Форс Индия, като Астън Мартин стане основен акционер в тима и го преименува.

Сега се оказва, че това ще се забави поне до началото на 2017 г. Това обяви главният оперативен директор на Форс Индия Отмар Шафнауер, според който преговорите между двете страни засега са в застой. „Сделката не е пропаднала, но може би ще бъде отложена за 2017 г. Още водим преговори, но не мисля, че ще се случи за 2016 г.”, заяви Шафнауер.

Астън Мартин беше във Ф1 в периода 1959-1960 г., без да постигне сериозни успехи. Целта на компанията е да има присъствие в Гран при и да се състезава със своите съперници при производителите на спортни автомобили – Макларън и Ферари. В миналото Астън Мартин обсъждаше възможно завръщане в спорта в партньорство също с Ред Бул и Уилямс но в крайна сметка реши да се спре на последния екип.