Начало Formula E News Жером Д‘Амброзио остава в екипа на Dragon Racing за следващия сезон

Жером Д‘Амброзио остава в екипа на Dragon Racing за следващия сезон

47
0

Жером Д‘Амброзио ще остана в екипа на Faraday Future Dragon Racing и през следващия сезон 2018/2019 г. във Формула Е. Бившият пилот от Формула 1 ще остане в екипа на Джей Пенске за 4-и пореден сезон.

„Подписах дългогодишен договор с тима през 2016 г. и ще остане в него и през следващия сезон, заяви Д‘Амброзио. – Работим добре и израстваме заедно. Щастлив съм там, въпреки че сезонът досега е тежък за нас.

Мисля, че в тима имаме много добри хора и планове, с които ще сме силни в дългосрочен план. С малко късмет и здрава работа можем отново да се борим за позициите в челото и скоро да спечелим отново някои състезания.“

Досега белгиецът има 3 победа за тима – 2 в първия сезон в Берлин и една в Мексико във втория сезон. Той има и 2 полпозишъна – в Уругвай през 2015 г. и в Мексико през 2016 г.

Положението на съотборника на Жером – Лоик Дювал обаче не е ясно. Според motorsport.com той няма договор с тима за следващия сезон. Той пропусна предишното състезание в Париж заради участие в DTM. Сега обаче той ще е на линия за двете състезания в Берлин.