Начало Formula E News Жан-Ерик Верн с първа победа за сезона във Формула Е

Жан-Ерик Верн с първа победа за сезона във Формула Е

713
0
Жан-Ерик Верн
Жан-Ерик Верн, снимка: Формула Е

Шампионът Жан-Ерик Верн от екипа на Techeetah спечели еПри на Саня, 6-и кръг от Формула Е. Той остави зад себе си Оливър Роуланд от Nissan e.dams и Антонио Феликс да Коща от BMW Andretti. Това е първи успех за Верн за сезона.

След финала французинът бе разследван от стюардите за неспазване на процедурата при рестартиране на състезанието. Сериозно наказание обаче не последва.

Роуланд поведе в надпреварата след старт от полпозишън, следван от Верн, Да Коща, Дани Абт (Audi Sport), Алекс Симс (BMW Andretti) и Андре Лотерер (Techeetah). Фелипе Насър имаше проблеми с колата и не можа да потегли.

Заради него на пистата за кратко бе обявен пълен режим на жълт флаг. След по-малко от минута надпреварата беше подновена. От нея отпадна лидерът в шампионата Сам Бърд (Virgin Racing) след контакт с Щофел Вандоорн (HWA).

Отпред дълго време промени нямаше, като пилотите вървяха в пакет. 20 мин преди края обаче Верн изпревари Роуланд и поведе. Симс се удари в стената и отпадна след атака от страна на Лотерер. Колата на Алекс застана опасно на трасето. Първо излезе кола за сигурност. А след това надпреварата беше спряна 12 мин преди края, тъй като болидът на Симс не можеше да бъде премахнат.

След повече от 15 мин надпреварата беше подновена. Верн дръпна напред, но стюардите обявиха, че Жан-Ерик е разследван за неспазване на процедурата при рестартиране на състезанието. Лотерер мина пред Абт за 4-ото място. Андре дори опита атака срещу 3-ия Да Коща, но тя бе неуспешна.

В самия край Фринс и Ди Граси (Audi Sport) се удариха след грешка на Робин. Лукас отпадна, а заради инцидента бе назначен пълен режим на жълти флагове. Това означаваше победа за Верн, следван от Роуланд, Да Коща и Лотерер.

Така Верн стана шестият различен победител от 6 състезания през този сезон и то от 6-и различен тим. Начело в шампионата излезе Да Коща с 62 точки, следван от Жером Д’Амброзио с 59 т., а Верн е 3-и с 54 т. Толкова има и 4-ият Бърд.