Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жан Тод: Михаел Шумахер следи кариерата на Мик

Жан Тод: Михаел Шумахер следи кариерата на Мик

4408
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимка: Ферари

Михаел Шумахер следи прогреса на сина си Мик, сподели Жан Тод в интервю за RTL France. Президентът на ФИА е сред малкото хора, които редовно посещават седемкратния световен шампион. Мик Шумахер пък се състезава понастоящем във Формула 2. Очаква се да бъде обявен за титуляр в екипа на Хаас във Формула 1. 21-годишният младеж е част от академията на Ферари за млади таланти.

„Няма да чуете нищо ново. Често съм при Михаел – поне веднъж или два пъти месечно. Той е на добро място, в надеждни ръце и продължава да се бори. Можем само да пожелаем на него и на семейството му в бъдеще да се подобри.“

„Разбира се, той следи кариерата на Мик, който догодина вероятно ще е във Формула 1. Ще се радваме на още един пилот с фамилия Шумахер в автомобилните надпревари на най-високо ниво“, заяви Тод.

В края на 2013 г. Михаел Шумахер претърпя тежък инцидент на ски. Изкара дълго време в кома. След прибирането му в семейното имение в Швейцария на практика няма новини за състоянието му. Твърди се, че от няколко месеца седемкратният световен шампион е във вила в Майорка, Испания. Съпругата му Корина купила къщата преди три години от президента на Реал Мадрид Флорентино Перес за 40 милиона долара.