Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жан Тод недоволен от негативизма към новите правила

Жан Тод недоволен от негативизма към новите правила

1093
0
Жан Тод,
Жан Тод, снимка Венелин Николов

Президентът на ФИА Жан Тод заяви, че е недоволен от негативизма, който масово се изразява от различни хора във F1 относно новите правила за аеродинамиката в спорта. Според французина първо трябва да се види реално резултата на пистата от тях и тогава да се говори.

За новия сезон колите ще са с по-широки крила, които ще са с по-малко елементи, а дефлекторите ще са по-опростени. Това заедно с по-големия ефект на DRS-а би трябвало да направи изпреварванията по-лесни. Мнозина пилоти и шефове обаче изразиха своето съмнение, че това ще се случи.

„Чувал съм какво ли не. От това, че промяната е само пилеене на пари, до това, че е страхотно подобрение по отношение възможностите за изпреварване, каза Тод. – Точно по тази причина много се вълнувам какво ще донесат новите правила.

Звучи много негативно и дори нелоялно да атакуващ нещо, без да си му дал шанс. Защо се оплакваш от ястието преди още да си го опитал. Вместо да бъдем позитивни и да работим заедно по изграждането на най-успешния продукт в моторните спортове, някои да виждат само лошите неща.“