Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жене е приел трудно, че няма да кара във Валенсия

Жене е приел трудно, че няма да кара във Валенсия

58
0

Марк Жене призна, че му е било трудно да се примири с факта, че вместо него Лука Бадоер е бил избран за заместник на Фелипе Маса. Испанецът е един от двамата тест пилоти на Ферари, но той остана само да гледа надпреварата от Гран при на Европа.

Подобно на Бадоер, Жене никога не е карал за Ферари в състезание. Въпреки това от Маранело решиха да изберат по дългогодишния си служител.

„Тези седмици не бяха лесни за мен“ – коментира Жене в своя блог. „Трудно ми е да приема, че не карах в домашната си Гран при, след като спечелих 24-те часа на Льо Ман тази година и навъртях повече от 10 000 км за Ферари и Пежо“

„Що се отнася до състезанието, да съм във Валенсия винаги е специално. Бадоер се подобри доста бързо. Прогресът му бе на постоянно добро ниво, като той направи, каквото се искаше от него. Но след като не бе карал от толкова време, завръщането се оказа доста трудно. Дебютът му определено бе усложнен, след като не бе карал от толкова време. А и е едно нещо да тестваш, друго е да се състезаваш.“

Последното каране във Формула 1 за Жене е било през 2004 година за тима на Уилямс, където замени контузения Ралф Шумахер за две състезания. По повод на предстоящата надпревара на Спа Жене описва пистата като „най-добрата в света“ и добавя, че „всички искаме да караме там“.