Начало MotoGP News Жоан Мир се надява да остане пилот на Сузуки

Жоан Мир се надява да остане пилот на Сузуки

230
0
Жоан Мир
Жоан Мир, снимка Сузуки

Жоан Мир се надява да остане пилот на Сузуки. Бившият световен шампион каза, че напредъкът, който японската марка е постигнала с мотоциклета си за 2022-ра, го е накарало да иска да бъде в тима и в близко бъдеще. 

Испанецът направи своя дебют в MotoGP със Сузуки през  сезон 2019. Година по-късно донесе на японския производител първата му световна титла от 20 години насам, когато спечели шампионата през 2020 г.

За съжаление сезон 2021 г. се оказа труден за Мир. Липсата на развитие за GSX-RR означаваше, че той успя да стигне до третото място в класирането и не добави още победи в своя актив. Това бе една от най-слабите защити на световна титла в историята на MotoGP.

Миналогодишното представяне на Сузуки бе възпрепятствано и от загубата на мениджъра на отбора Давиде Бривио. Италианският специалист премина в отбора на Алпин във Формула 1. След това японците дълго време решиха да не наемат негов пряк заместник. Едва преди малко повече от седмица Сузуки обяви привличането на бившия директор на Дукати и Хонда Ливио Супо

Тъй като настоящият му договор изтича в края на тази година, Мир иска да види какъв е напредъкът на японския производител в след тестовете на новия мотоциклет GSX-RR.

Но след силното представяне в Малайзия и Индонезия, както и подписването на договор с Ливио Супо, испанският пилот заяви , че неговият приоритет е да остане в базирания в Италия отбор на Сузуки.

Както казах преди сезона, искам да видя как върви новият мотор и какво се случва с мениджъра на отбора. След това ще мисля за подновяване на договора, каза Мир.

Виждам, че всички във фабриката полагат огромни усилия да отговорят на нашите искания. Затова моят приоритет ще бъде да остана в отбора. Моят представител ще се срещне с Ливио и Шиничи Сахара, за да се обсъдят подробностите около новото споразумение.

През зимата Мир беше свързван с преминаване в Хонда. Испанският пилот той опроверга слуховете за евентуално напускане на Сузуки.

Тези слухове са напълно неверни. Не съм получавал никакво предложение и не съм преговарял с никого“, обясни той. 

Помолих [Сузуки] за еволюция на мотора и наемане на нов отборен мениджър. За щастие марката отговори на моите искания. Ето защо оставането ми в екипа е приоритет. Това не означава, че напълно съм затворил вратата за други предложения.“

Не бързам и не се притеснявам за бъдещето си в MotoGP тъй като съм много уверен в потенциала си. Сигурен съм, че през 2023 г. ще карам в силен тим„, завърши Жоан Мир.