Начало Избрани Жу: Хейло ме спаси

Жу: Хейло ме спаси

6040
0
Гуаню Жу, Алфа Ромео
Гуаню Жу, снимка Алфа Ромео

Гуаню Жу твърди, че системата Хейло го е спасила от по-тежки наранявания след инцидента в първата обиколка на Гран при на Великобритания. Пилотът на Алфа Ромео разказа, че предпазното устройство на неговия автомобил го е спасило, когато се е пързалял с главата надолу по чакъла на пистата Силвърстоун и след това се е забил в предпазните ограждения.

Китайският пилот потвърди, че се чувства добре след ужасяващата катастрофа на старта. Тя доведе до близо едночасово забавяне на Гран при на Великобритания.

Жу се сблъска с Пиер Гасли и Джордж Ръсел. След това автомобилът му Алфа Ромео С42 се преобърна и отскочи през бариерата от гуми към препълнените трибуни.

За щастие предпазните огради на пистата свършиха своята работа. За щастие колата на Жу беше спряна, преди да пострада някой от зрителите.

След развяването на червения флаг, състезателят на Алфа Ромео се нуждаеше от незабавна медицинска помощ. Скоро след това екипът от Хинвил потвърди, че китаецът е добре.

След като медицинският персонал на пистата Силвърстоун направи основен преглед, самият Джоу потвърди, че е добре. Той благодари на системата Хейло за това, че го еспасила от по-сериозни наранявания.

Добре съм, всичко е наред. Хейло ме спаси. Благодаря на всички за милите послания!“, написа Жу в профила си в социалната мрежа Туитър.

Пилотът на Уилямс Алекс Албон, който участва в друг инцидент в обиколка номер 1, също като ЖУ бе откаран в медицинския център, Англо-тайландският спортист бе преместен в болницата в Ковънтри за допълнителен преглед.

Британският тим потвърди, че Албон е бил изписан от болницата в британския град и благодарят на всички за милите пожелания.

Имаме удоволствието да потвърдим, че Алекс е изписан от болницата в Ковънтри. Благодарим на всички за добрите пожелания.“

„Радвам се, че всички, които бяха замесени в инцидентите в първата обиколка са добре. Благодаря на целия медицински персонал на пистата и в болницата в Ковънтри. Жалко е, че състезанието ни приключи още преди да е започнало. Вече съм изцяло фокусиран върху Австрия“, сподели Албон.