Начало Избрани Жу: Латифи трябва да гледа повече в огледалата си

Жу: Латифи трябва да гледа повече в огледалата си

640
0
Николас Латифи и Гуаню Жу
Николас Латифи и Гуаню Жу, снимка Виктор Алекян

Гуаню Жу вярва, че Николас Латифи трябва гледа повече в огледалата си за задно виждане. Двамата състезатели се удариха по време на вчерашната Гран при на Сингапур. В крайна сметка те отпаднаха от надпревара и останаха с празни ръце.

Инцидентът между Латифи и Жу доведе до спирането на китаеца и появата на сейфти кар. Случката бе разследвана от стюардите на пистата Марина Бей. В крайна сметка пилотът на Уилямс бе обвинен за случката в пети завой и бе санкциониран да потегли с 5 позиции по-назад в Япония.

От своя страна състезателят на Алфа Ромео разкритикува стандартите на каране на канадеца. Също така сподели, че е бил близо до друг сблъсък със своя съперник обиколка по-рано.

„В предишната обиколка той почти ме изпрати в стената на осми завой. След това той влезе дълбоко в трети завой и се защитаваше в четвърти пети завой. Тогава си казах: „Добре, ще атакувам отвън“, сподели Жу.

„Бяхме един до друг, но в следващия момент видях, че той премина изцяло вляво. По този начин аз се озовах в стената. Беше малко ненужно, като се има предвид, че това беше само около трета или четвърта обиколка на състезанието.“

„Латифи трябва да гледа повече в огледалата си“, заяви Жу. Пилотът на Алфа Ромео потегли по-напред от своя съперник, но се забави след изгасването на червените светофари в Сингапур.

„Не можех да направя много. Бях до него, когато той просто реши да затвори напълно вратата и да ме забие в стената. След това предното дясно окачване беше счупено. Малко е жалко, защото имам чувството, че темпото ми беше налице.“

„Разбира се, имахме малък проблем в началото. Това не е идеално, защото се опитахме да се състезаваме честно, но когато нямаш никакво място на такава писта се озоваваш в предпазните заграждения.“

Жу коментира и наказанието, което трябваше да получи Латифи.

„Предполагам, че от моята страна се виждаше доста ясно. Не знам какво могат да направят стюардите. Но така или иначе, едно наказание не променя кой знае колко резултата в състезанието“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Същевременно Латифи сподели своята гледа точка за инцидента в седмата обиколка в Гран при на Сингапур.

„В предишния завой бях погледнал в огледалата, за да видя къде е Гуаню Жу. Не видях, че той е там, затова избрах нормална състезателна линия в следващия завой“, каза Латифи.

„Не знам дали не е бил в мъртвата зона на автомобила, където огледалото не може да го засече. За съжаление, той беше точно там. Като се замисля, трябваше да оставя повече място, но мога да се осланям само на това, което виждам в огледалата.“

„Целта беше да видя карирания флаг и да се поуча от опита, тъй като това беше първото ми състезание тук. В крайна сметка инцидентът причини повреда на окачването, което ни принуди да оттеглим автомобила“, добави пилотът на Уилямс.