Начало Избрани Жу много близо до нова сделка с Алфа Ромео?

Жу много близо до нова сделка с Алфа Ромео?

427
0
Гуаню Жу
Гуаню Жу, снимка Алфа Ромео

Гуаню Жу много близо до нова сделка с Алфа Ромео. Китайският състезател заяви, че приоритет №1 за него е да остане в отбора от Хинвил поне още една година.

Жу направи дебюта си в F1 през 2022 г. 24-годишният състезател направи добро впечатление и спечели шест точки. Жу можеше да запише по-голям актив, но за нещастие се сблъска с редица технически проблеми и бе част от някои инциденти. В крайна сметка той сключи нов едногодишен договор с Алфа Ромео

Жу подобри представянето си през тази година. Китаецът записа две класирания в зоната на точките и немалко пъти завършваше пред Валтери Ботас. За нещастие, той разполагаше с неконкурентен автомобил, който бе по-слаб от миналогодишния.

Жу призна, че иска да остане част от Алфа Ромео/Заубер и през следващия сезон. Твърденията на младия китаец съвпадат с казаното от Алесандро Алуни Брави. Ръководителят на тима от Хинвил призна, че иска да запази пилотския състав на Алфа Ромео за 2024 г.

24-годишният състезател има сериозна конкуренция в лицето на Тео Пурчер и Фелипе Другович. Французинът е един от претендентите за титлата във Формула 2 и се надява да получи повишение. В същото време Другович е настоящият шампион в F2 и е резерва в Астън Мартин. Бразилецът със сигурност би приел да бъде титуляр в друг тим, отколкото да остане резерва в Силвърстоун за втора поредна година.

„Новата сделка се забави се малко повече, отколкото очаквах. Смятам, че това се дължи само на факта, че заедно с Алфа Ромео се опитваме да уточним последните детайли“, сподели Жу.

„Защо все още не съм подписал? Все още нямам отговор на този въпрос. Но определено говорим повече за това и се доближаваме до завършването на сделката. Щастлив съм, че сме заедно и че прекарваме все повече време заедно с този отбор. Вярвам, че бъдещето на отбора е много светло“, добави състезателят на Алфа Ромео.

Жу отрече спекулациите, че новият договор с отбора се бави заради разногласия с някои от неговите спонсори.

„Имам лични спонсори. Знам какви са слуховете, но не смятам, че ми липсват някакви основи в тази област. Това не е като първия договор във Формула 1 – всичко зависи от отбора. Вторият обаче малко по-подробен. Няма за какво да се притесняваме. Не смятам, че това, което показвам на пистата, ще бъде крайната оценка дали ще продължа да бъда в този падок“, каза още Жу.

Накрая китаецът каза, че иска да остане в настоящия си отбор вместо да търси място някъде другаде

„В момента [Алфа Ромео] е приоритет. Няма много свободни места на стартовата решетка. Честно казано много ми се иска да остана там, където съм в момента“, допълни Гуан Жу.