Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жул Бианки може да измести Барикело от Уилямс

Жул Бианки може да измести Барикело от Уилямс

40
0
Жул Бианки

Известният и много уважаван бразилки журналист Ливио Оричио разкри на страниците на вестник O Estado de S.Paulo, че има голяма вероятност ветеранът Рубенс Барикело да загуби място си във Формула 1 за 2012 г.
Независимо от факта, че Сър Франк Уилямс и целият екип многократно изразиха задоволството си от рабата на супер опитния бразилец (чиито принос за изпитването на всяко решение бил много важен), тимът се нуждаел от доста свежи средства. Поради тази причина било много възможно да предпочете още един млад пилот, който да носи средства, а не да получава заплата.
Според Оричио, Барикело струва на Уилямс около 5 млн. долара на сезон. Сумата била нормална за тим, чиито бюджет е около 100 млн. Но голяма част от тези пари обаче идвали от спонсорите на втория пилот Пастор Малдонадо, зад когото е петролната компания на Венецуела. По-малките спонсори Randstad, Reuters, ATT и Oris, също търсели по-млади лица.
Ако и вторият пилот подпомогнел бюджета, цяло да има повече средства за новото техническо развитие, свързано с работата с двигателите Рено и екипа на Майк Кофлън.
Според сигурни източници, които Оричио не назовава, голяма била вероятността Рубенс да бъде заменен от младият французин Жул Бианки, който не се представя силно в GP2, но негов има за личен мениджър Никола Тод. Добри спонсори биха могли да привлекат още Сам Бърд и Давиде Валсеки, но с най-голям шанс всъщност можел да се окаже Адриан Сутил, чиито лични спонсори Medion са готови да прибавят немалко средства в тима, ако пилотът им не запази титулярно място във Форс Индия.