Начало Картинг Журналисти и клиенти се състезаваха на откриването на Картинг сезон 2008 на...

Журналисти и клиенти се състезаваха на откриването на Картинг сезон 2008 на писта Лаута в Пловдив

183
0

Марш на Радецки в изпълнение на мажоретките от Френската гимназия постави началото на сезон 2008 на картинг писта ЛАУТА. След тях една обиколка на новите картове 200сс, 6.5 к.с. и рейсинг картове ROTAX MAX направиха нструкторите и механиците, за да покажат на публиката новите машини.
С две състезания стартира новият сезон на Лаута. Първи на картовете премериха сили децата. Трети по време финишира Николай Атанасов, втори стана – Мовсес Казазян, а на почетната стълбичка като победител се качи Димитър Колев – шампионът за 2007 в LAUTA JUNIOR KARTING CUP.
Между състезанията, с демонстрация на пистови мотори, зарадваха публиката баща и син Никифорови – Ивайло и 9-годишният Мариян. Ивайло Никифоров мина на задна гума през старт-финалната права и предизвика аплодисментите на многобройната публика. Още един състезател на пистов мотор показа умения – Стоян Гунчев на 9 години, също от Пловдив.
Отборно загряха гумите на новите картове журналисти от пловдивските медии и клиенти, дали най-добри времена в ЛЮБИТЕЛСКИЯ ШАМПИОНАТ BECK’S GRAND PRIX 2007. В него се заложи на едночасово щафетно каране. Всеки отбор беше съставен чрез жребий.
И водещ на откриването, и състезател в отбора, класирал се на ТРЕТО МЯСТО, беше Владо Григоров от Радио Пловдив. Неговият съотборник е добре познатият на пистата Веселин Дестанов. Втори финишираха Божидар Тодоров от в. МАРИЦА и Росица Моралиева. Първи в отборното състезание бяха Любо Иванов от сп. Club F1 и шефът на БАЛКАН СТАР Пловдив – Димитър Новаков.
Хора от публиката, избрани чрез жребий получиха по 5 безплатни обиколки. Купи, грамоти и шампанско за победителите осигуриxа от картинг писта ЛАУТА.
Страхотни фланелки от MAZE облякоха победителите от отборното състезание.
С две демонстрации зарадва всички 14-годишният Александър Стоев. Той е тръгнал от тази писта, а вече е професионален състезател в клас KF-3. Най-добрият състезател на България, класирал се 4-ти в последния Европейски шампионат Югоизточна зона 2008 и 1-ви на състезанието в Гърция за отбора на България.
През месец май стартира ежегодният ЛЮБИТЕЛСКИ ШАМПИОНАТ BECK’S GRAND PRIX 2008. От 01.05. всички постигнати времена за първия месечен финал са валидни. Той е предвиден за 31.05. Шампионатът ще се проведе по добре познатия регламент, доказал своето ниво. За малкия финал се класират първите 30 души дали най-добри времена за месеца.