Начало Автомобили Зимните гуми Nokian Tyres

Зимните гуми Nokian Tyres

1620
0
Nokian Tyres_Snowproof
Nokian Tyres_Snowproof

Nokian Tyres създаде първата зимна гума в света през 1934 г. поради нуждата от безопасност в трудните условия на Скандинавската зима. Революционната иновация наречена „Сезонната гума“ („The Weather tyre“ или Kelirengas на финландски) е разработена за камиони и автобуси, а две години по-късно и във версия за леки автомобили, наречена „Снежната Hakkapeliitta“ (Snow Hakkapeliitta). Това постави начало на истинска революция в безопасността при шофирането в зимни условия, чийто ефект се усеща през всички 85 години от създаването ѝ.

Nokian Tyres създава най-безопасните гуми благодарение на тестове в реални условия

От своето начало, Nokian Tyres създава най-безопасните гуми за шофиране в различни ситуации, благодарение на усърдни тестове в реални условия. Тестовият център „Белият ад“ в Ивало, Финландия, е световноизвестна локация където гумите се тестват в суровите зимни условия над Арктическия кръг. Най-новото съоръжение в мрежата за тестване е свръх модерният тестови център в Санта Крус де ла Сарса, Испания. „Hakka Ring“, както обичат да го наричат, предоставя отлични условия за тестване не само на летни и всесезонни гуми, но също и зимни гуми. Условията наподобяват реалните условия на летата и зимите в Централна и Източна Европа. Това означава, че всички продукти на Nokian Tyres са подложени на безмилостни тестове в автентични условия за европейския климат.

Без значение дали ще изберете зимни или всесезонни гуми за предстоящия зимен сезон, винаги можете да разчитате на тяхната невероятна безопасност в екстремни ситуации, като например на сняг и киша, безкомпромисна издръжливост и дълъг експлоатационен живот. Нашите гуми за SUV модели и ванове са подсилени с арамидни влакна в страниците, иновативно решение, което не се предлага от никой друг производител, което гарантира надеждна защита срещу външни удари, прорези от камъни и други предмети на пътя.“

Мартин Дражик, продуктов мениджър в Nokian Tyres.

Тази концепция се използва и в най-новия модел от тази година – Nokian Snowproof C

Това е безопасна и надеждна зимна гума разработена за тежкотоварни ванове. Всесезонната версия, Nokian Seasonproof C, предлага безопасност през зимата като същевременно запазва отличните характеристики при шофиране през цялата година.

Първокласната зимна гума за леки автомобили Nokian Snowproof и нейната версия спортна версия Nokian Snowproof P са перфектния вариант за пътувания в Централна и Източна Европа през зимата. Уникалните характеристики са разработени в сътрудничество с Мика Хакинен. Двукратният шампион във Формула 1 е взел участие в разработването и тестването на този уникален модел.

За все по-популярните SUV модели подходящ е модел Nokian WR SUV 4. Тези високопроизводителни гуми са способни да се справят с пътища на по-висока надморска височина. Подходящи са за условия със сняг и лед.

При по-мек климат, можете да предпочетете всесезонните гуми на Nokian Tyres, които предоставят надеждност и първокласна безопасност на зимните пътища съчетани с най-висока производителност и комфорт през летните месеци.

Всички зимни и всесезонни гуми на Nokian Tyres разполагат със символа 3PMSF, показвайки, че са подходящи за употреба през зимата. Гумите от най-северният производител на гуми са способни да издържат на най-тежките условия, без компромис по отношение на представянето включително и на мокра и суха настилка.

Най-новите модели зимни гуми от Nokian Tyres:

  • за леки автомобили: Nokian Snowproof, Nokian Snowproof P
  • за SUV автомобили: Nokian WR SUV 4
  • за ванове: Nokian Snowproof C

Най-новите модели всесезонни гуми Nokian Tyres:

  • за леки автомобили: Nokian Seasonproof
  • за SUV автомобили: Nokian Seasonproof SUV
  • за ванове: Nokian Seasonproof C