Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Знам, че съм в списъка на Ферари, обяви Рикиардо

Знам, че съм в списъка на Ферари, обяви Рикиардо

41
0

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо потвърди информацията, че е в списъка с пилоти, които могат да заемат мястото на Кими Райконен във Ферари от следващата година. Шефовете на Скудерията все още не са решили дали и кой ще замени финландеца в Маранело и ще съотборник на Себастиан Фетел през 2017 г.

Сред най-сериозните кандидати за мястото на Ледения са именно Рикиардо, Грожан, както и Серхио Перес от Форс Индия, който прави много силен сезон. Самият Рикардо признава, че никой от Ферари не му е казал дали Райконен със сигурност ще бъде освободен и дали точно той ще заеме мястото му. Австралиецът само потвърди, че от Скудерията са се свързали с него и са му казали, че имат интерес към него.

„Истина е, от Ферари ме уведомиха, че ако има смяна на пилот, съм в списъка им за следващата година, каза Даниел. – Дали само аз съм в този списък, или съм водещият им избор, нямам идея. Те предпочетоха да не ми кажат. Дори не знам дали ще освободят Кими Райконен. Знам само, че имат интерес към мен, но положението беше същото и през миналата година.“

Пречка за преминаването на Даниел в тима може да е мнението на водещия пилот на Ферари Себастиан Фетел, който през 2014 г. беше съотборник с Рикиардо в Ред Бул и бе победен категорично от австралиеца. 

За възможните промени в пилотските състави на отборите и това кой има най-голям шанс да замести Райконен във Ферари четете в новия брой 195 на списание ClubS1