Начало Картинг Зверска катастрофа беляза 6-ия кръг на шампионата Rotax Max

Зверска катастрофа беляза 6-ия кръг на шампионата Rotax Max

198
0

Ужасяваща катастрофа, още на старта, отложи с над 1 час началото на 1-ия манш от 6-ия кръг на шампионата Rotax Max Challenge, провел се тази неделя, 18 май, на писта Лаута в Плодвив.

Потърпевшата Магдалена Райчева буквално полетя във въздуха на първия завой, след като се удари в свой конкурент, прелетя над Виктор Иванов преобръщайки се и се приземи по особено стряскащ и ефектен начин, затисната от своя карт. Състезанието бе прекратено моментално, след което с линейка тя бе закарана веднага в болница.

Малко по-късно се разбра, че тя е добре и се е отървала само с много леки наранявания.

Състезанието спечели шампионът за 2006 г. в любителския шампионат на Club F1 и миналогодишен шампион в Rotax Max – Илиан Наумов. С абсолютно равни точки, но с по-слаба квалификация, втори след Илиан се нареди Денис Янев, а трети остана Георги Димитров.

Изключвайки тежкия инцидент на старта, състезанието премина много спокойно и с красиви битки в двата манша за отделни позиции.
Дебютантът в състезание от такъв клас Илиан Димитров за върши 4-и, при това с отдаден му под наем карт, като само 1 точка не му достигна да се класира на 3-то място и да се качи на подиума. Димитров е вицешампион в любителския шампионат по картинг на Club F1 за 2007 г.