Начало Moto News Звезди от MotoGP карат на лед в Андора

Звезди от MotoGP карат на лед в Андора

55
0

Няколко пилоти от MotoGP бяха на пистата Грандвалира в Андора за състезание на лед от GSeries BPA. Световният шампион Марк Маркес, Брадли Смит и Тито Рабат бяха сред тези, които трябваше да се справят с минусовите температури, заледената и заснежена повърхност на трасето. В последната надпревара Марк Маркес дори участва в катастрофа между няколко автомобила.

Маркес каза: Това беше доста лудо! Един пилот бе претърпял инцидент и имаше червен флаг. Секунда след рестартирането имахме друг инцидент в първия завой с Тито , аз и други пилоти, които се струпаха в средата. Беше доста трудно заради обилния снеговалеж. Най-важното бе, че направихме шоу.

В тези условия, ентусиазираната тълпа от фенове стана свидетел на страхотен дуел между братята Еспаргаро – Алекс и Пол, които пилотираха идентични спецификации на автомобили, задвижвани от мотоциклетни двигатели с обем 1300 куб. см. Алекс коментира, че времето е доста по-студено от Суперстиджио. Той имаше предвид предишния уикенд в Барселона, когато двамата с Пол караха на дъртракова писта и в три серии и той го победи с 2:1.

Алекс коментира: Моята работа е да карам мотоциклети и съм по-добър на две колела , но обичам да карам състезателни коли всеки път, когато имам възможност. На четири колела е много по-различно от две, но ми харесва много. Наистина е много студено минус 10 или 12 градуса. Но бях тук преди две години и беше минус 22 градуса, което бе още по- невероятно. Сега искам да съм по-дълго време вътре в колата, защото е много по-топло!

Двамата братя са в пряка конкуренция на пистата в клас MotoGP, тъй като Алекс ще кара за NGM Mobile Forward Racing, Пол за Monster Yamaha Tech3. Въпреки мразовития ден, Марк Маркес, бе най-бърз от пилотите в MotoGP и въпреки драмите, които изживя, финишира 3-и в последното финално състезание.