Начало Рали Звукът на двигателя догодина ще е различен, обяви Ожие

Звукът на двигателя догодина ще е различен, обяви Ожие

72
0

Шампионът в WRC Себастиен Ожие описа първите си впечатления от колите в световния рали шампионат за 2017 г. Те ще бъдат доста по-различни от сегашните с по-големи крила, създаващи повече притискаща сила и по-голяма мощност – около и над 380 к.с. Ожие вече направи тестове с автомобила Фолксваген Поло R WRC 2017 г., като мнението му за новите машини е, че те няма да се различават много от сегашните.

„Със сигурност на асфалт колата няма да изглежда различна, ако се направи сравнение с тази от последния сезон. В момента те не се плъзгат при състезания, няма да се плъзгат и догодина, заяви Ожие по време на изложбата за 50-годишнината на Фолксваген в моторните спортове. – Върху макадам контролираното плъзгане ще се запази и въпреки допълнителната скорост, която ще има, колата ще ви изглежда съвсем подобна на тази от 2016.“

„Най-голямата промяна ще бъде в звука на двигателя, който се чува далеч по-агресивно, каза още французинът. – Това прави колата много вълнуваща. Така че съм сигурен, че като цяло това ще е един по-зрелищен автомобил и колата ще изглежда по-стабилна. За пилота мощността ще дава допълнителни вълнения, а тя ще е близо 400 „коня“. Единствената промяна, която аз бих предпочел е да има малко по-голям въртящ момент.”