Начало Рали 23 екипажа на рали спринт Дряново

23 екипажа на рали спринт Дряново

74
0
Дряново

23 екипажа от предварително регистрираните за финала на шампионата по рали-спринт 27 коли ще участват в церемониалния старт тази вечер в центъра на Дряново. В старта на първенството в Казанлък на старта застанаха 22 екипажа, а във Видин – едва 10 автомобила, така че дряновското състезание е най-силно посетеното от началото на годината. Планинският град за първи път в своята спортна история е център на автомобилна надпревара и това се усеща в цялата атмосфера, която от два дни е на вълната „бързи автомобили“.

Интересното във финала на първия шампионат на страната е това, че е събрал двамата главни претенденти за първото място в генералното класиране – лидерът на шампионата до момента Костадин Щерев (ЕФКО Рейсинг Тим, Субару Импреза STi), както и прекият му съперник – Иван Иванов (Жико-Моторспорт, Субару Импреза WRX).

Двамата са победители в Казанлък и Видин, като в момента разликата в точките помежду им е такава, че Иванов може да се надява на титла единствено при положение, че Щерев или отпадне, или е по-назад от 6-ото място. С едно второ място от състезанието във Видин, теоретични шансове има и габровския пилот Цветомир Русев (АРА Моторспорт, Сузуки Суифт), но неговите възможности са повече в сферата на теорията, а не на реалното разпределение на точките от Дряново.

Утре състезанието стартира в 10:00 часа с първия от трите етапа – Дряново (13.74 км), а финалът е в 14:30 часа, след като същата тази отсечка, но вече под името Царева ливада се кара още два пъти. Във всеки един от трите етапа има по 90 завоя и победителят трябва да е най-бърз в общо 270 завоя и след 40.68 км.