Начало WRC News Битката за рали Хърватия стана тройна – Нювил с малък аванс пред...

Битката за рали Хърватия стана тройна – Нювил с малък аванс пред Еванс и Ожие

155
0
Тиери Нювил
Тиери Нювил; снимка: Хюндай

Битката за победата в рали Хърватия стана тройна, въпреки че Тиери Нювил продължава да води в надпреварата, която е четвърти кръг от световния шампионат за 2024 г. Белгийският пилот на Хюндай, Елфин Еванс и Себастиен Ожие са в рамките на малко над 11 секунди и половина. Това означава, че борбата не е приключила и дори малка грешка може да коства скъпо.

Нювил внимаваше много през съботния ден със скоростта и преминаването си през отсечките. Той имаше по-сериозен аванс, който се стопи заради спукана гума в края на петъка. Освен това се стараеше да пази гумите си. Той води ожесточена битка с екипажите на Тойота. Двата отбора заложиха на различни стратегии. Еванс за малко изпревари Нювил, когато попаднаха на лек дъжд. Тиери впоследствие взе последните три отсечки, които бяха на суха настилка

„Беше чудесен ден, въпреки че авансът не е голям“, сподели Нювил.

„За късмет опазихме предимството си, въпреки че изборът ни на гуми следобед не бе най-удачният възможен. Трябва да продължим да атакуваме. Не е лесно, когато има толкова трудности да разбереш какво ще е времето“, допълни белгиецът.

Ожие коментира, че през целия ден се е старал да натиска колкото може повече.

„За съжаление не беше достатъчно, но въпреки това съботата бе удовлетворяваща. Ще продължа да натискам, както правя от началото на ралито. Нищо не е приключило и утре ще дадем всичко от себе си“, каза още осемкратният световен шампион.

От Танак продължава да има проблеми. Той закачи бордюр при излизане от трасето, но се измъкна с леко изкривено задно колело. В класирането е четвърти, следван от Адриен Фурмо и Такамото Ка

цута. Седми се нареди Андреас Микелсен пред Грегоар Мюнстер, Николай Грязин и Йоан Росел.