Начало Рали 31 екипажа заявени в рали-спринт „Дряново“

31 екипажа заявени в рали-спринт „Дряново“

263
0

Този уикенд започва националния шампионат в дисциплината рали-спринт. Започна там, където миналата година завърши – при гостоприемните домакини от Дряново. На пресконференция днес директорът на състезанието Атанас Божилов заяви, че ако миналата година са се опитали да спасят шампионата – първият завършен от 2014 г., то тази просто надграждат успешното състезание от миналата година.

Рали-спринт „Дряново“ среща невероятната подкрепа на местната власт, а кметът на община Дряново инж. Мирослав Семов заяви, че състезанието заема много важно място в програмата за развитие на общината, а също и за спорта. Те работят в синхрон с организаторите от АРА Моторспорт и след като миналата година всичко мина много успешно, то тази ще бъде запазен форматът на спринта. Атанас Божилов обаче каза, че се стремят да работят така, че намерят стандартите в дисциплината, но в бъдеще може да има и промени.

Дряново е географският център на България и това е силен аргумент да се направи състезанието. Но мястото е много красиво, а трасето – динамично и атрактивно. До вчера, 19 юни в полунощ, когато е изтекъл срока за заявки, в списъка са влезли 31 екипажа. Списъкът ще бъде публикуван на сайта на БФАС в четвъртък, но броят на заявените може да се увеличи. Досега списъкът е с 8 коли повече от миналата година.

Няма да стартира първият шампион в рали-спринта Костадин Щерев (ЕФКО Рейсинг) със Субару Импреза WRX. Затова пък ще видим други известни имена, включително Мирослав Ангелов с Пежо 208 R2 и Антон Титов със Ситроен Саксо DS3 Макс. Малко по-късно разбрахме, че в ралито ще стартират и две коли от Хюндай Рейсинг Трофи. Това са младият Денис Станчовски и опитният Симеон Симеонов. За тях участието ще бъде много важно, тъй като седмица по-късно . на 1 и 2 юли ще стартират на рали в Турция, което е и кръг от марковия шампионат.

Общо 60 души – 10 полицейски служители, 10 съдии, 15 радисти и 25 доброволци, както и два екипа за противопожарна защита ще осигуряват първото състезание от шампионата.