Начало Автомобили ŠKODA KAROQ бе представен официално в Стокхолм

ŠKODA KAROQ бе представен официално в Стокхолм

67
0
SKODA KAROQ

Най-новото попълнение в семейството на ŠKODA – компактният SUV, KAROQ бе официално представен на 18 май в Стокхолм. Името на наследника на YETI отново е взаимствано от езика на местното население на остров Кодиак, Аляска. На езика на племето Алутик, „автомобил” е ‘KAA’RAQ’. Те използват думата ‘RUQ’ за „стрела”, което е основният елемент в логото на ŠKODA и символ на динамиката на бранда. Името на новият компактен SUV на ŠKODA – ŠKODA KAROQ е резултат от въздействащата комбинация от двете думи от езика на Алутик. Ето и повече детайли за дизайна, оборудването и технологиите в новия ŠKODA KAROQ:

ŠKODA KAROQ е напълно нов компактен SUV. Емотивният и динамичен дизайн с многобройни кристални елементи определя новият дизайнерски език на ŠKODA в SUV гамата. Като истинска ŠKODA, ŠKODA KAROQ предлага щедро пространство в интериора и багажното отделение, нови асистиращи системи, напълно LED предни светлини и – за първи път при ŠKODA – дигитално табло за упраление. Налични са 5 варианта на двигатели – от 85 kW (115 к.с.) до 140 kW (190 к.с.), от които четири са напълно нови. Екстри като система VarioFlex на задните седалки и виртуален педал за отваряне на вратата на багажника са допълнителните хитрини в новия компактен SUV на марката.

Новата ŠKODA KAROQ разполага с най-съвременни технологии под капака си и предлага избор от 5  двигателя – 2 бензинови и 3 дизелови. Двата бензинови и два от дизеловите са напълно нови в гамата. Обемите им са 1.0, 1.5, 1.6 и 2.0 литра, а мощностите варират от 85 kW (115 к.с.) до 140 kW (190 к.с.). Всички двигатели са с турбо-компресор и директно впръскване, както и старт-стоп технология и система за рекуперация на спирачната енергия. Те са изключително икономични и отговарят на стандарт за екологичност ЕВРО 6. С изключение на най-мощния дизелов двигател, всички останали могат да бъдат поръчани с 6-степенна механична предавателна кутия или 7-степенна DSG. Двигателят 2.0 TDI с мощност 140 kW (190 hp) е стандартно оборудван със задвижване  4×4  и  7-степенна DSG. Новият двигател 1.5 TSI има специална функция за управление и деактивиране на цилиндрите при ниско натоварване и в покой.