Начало Рали 40 заявки за планинско Шипка-Дамасцена

40 заявки за планинско Шипка-Дамасцена

66
0

40 пилоти са подали заявка за участие в планинското изкачване Шипка-Дамасцена, което е 4-и кръг от националния шампионат. Сред тях (пълният списък на участниците можете да видите на графиката вдясно) са двамата пилоти, които делят първото място в генералното класиране в първенството – Даниел Живков (ЕФКО Рейсинг Тим, Ланча Делта Интеграле, НС2) и Любен Каменов (Каменов Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 8, НС1).

С помощта на националната федерация, както и с връзките на някои от най-изявените личности в този шампионат, състезанието бе обявено като открито международно такова, целта на което е евентуално да получи кандидатски статут за европейския шампионат.

Тъй като вписването на Шипка-Дамасцена в листата от състезания на ФИА от планинските надпревари стана съвсем на скоро, през този уикенд шестте манша няма да бъдат оценявани от чужденци. Подобна процедура би могла евентуално да се очаква едва през следващия сезон, ако Шипка-Дамасцена отново бъде в листата на откритите международни състезания.

Състезанието е с нова конфигурация на трасето, което е с длъжина 4200 метра.