Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Част от откраднатите трофеи на Ред Бул открити в езеро

Част от откраднатите трофеи на Ред Бул открити в езеро

143
0
купи,трофеи

Част от откраднатите от базата на Ред Бул трофеи бяха намерени в езерото Хорсшу близо до Сандхърст в Бъркшир, на около 120 км от Милтън Кийнс.

62 купи бяха откраднати при грабеж на 6 декември. Две коли с чужди номера участваха в обира, като едната нахлу директно през централната витрина и след това купите бяха задигнати. 20 от тях са били намерени в езерото до Сандхърст.

– Новината, че част от трофеите ни са открити, е чудесна. Благодаря на полицията за помощта й досега – коментира шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер. – Фактът, че някои от купите са изхвърлени в езеро и са счупени, показва колко безумно е престъплението. Тези трофеи означават невероятно много за отбора, но като предмети нямат кой знае каква стойност. А и нанесените при обира щети на фабриката са доста значителни. Надяваме се да си получим обратно купите, за да ги върнем там, където им е мястото и да получим реплики на онези, които не бъдат открити.

Полицията на Теймс Вали съобщи подробностите за находката в свое изявление. В него се посочва, че трофеите били забелязани от преминаващ наблизо човек. Хора от специализиран отряд за претърсване провели операция в района и открили купите. Полицията също така отново помоли всеки, който има информация, да помогне.