Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон: Надявам се в Маями ще бъдем малко по-силни

Албон: Надявам се в Маями ще бъдем малко по-силни

324
0
Александър Албон
Александър Албон, снимка Уилямс

Александър Албон коментира трудното начало на сезона. Пилотът на Уилямс се надява да бъде по-конкурентен по време на следващия състезателен уикенд в Маями. Албон също така призна, че FW46 се нуждае от подобрения, ако иска да се бори с останалите отбори в по-задната част на колоната.

Албон записа един много труден старт на тазгодишната кампания. Пилотът от тайландски произход не спечели нито една точка в първите пет старта. На два пъти Албон остана на косъм от зоната на точките, но в крайна сметка си тръгна с празни ръце

Пилотът на Уилямс отпадна от Гран при на Япония след удар с Даниел Рикиардо. Две седмици по-късно Албон остана 12-ти в Китай. 28-годишният пилот отново не намери място в топ 10. По този начин отборът от Гроув продължава да няма спечелена точка за 2024 г. и заема едно от последните места при конструкторите заедно с Алпин и Заубер.

„Резултатът ни беше добър, но имаше много DNF пред нас. Беше нормално състезание. Според мен се справихме по най-добрия възможен начин. Резултатът ни беше повече или по-малко такъв, какъвто бяхме очаквали“, сподели Албон.

„Не знам дали тази кола за сигурност ни помогна или ни попречи. Като цяло Шанхай не беше нашата писта. Надявам се в Маями ще бъдем малко по-силни“, добави пилотът на Уилямс.

Албон и съотборникът му Логан Сарджънт признаха, че в момента изпитват големи трудности зад волана на Уилямс FW46. Американецът дори разкри в Китай, че има неприятно усещане в автомобила си. Това със сигурност е проблем, чието разрешаване може да отнеме известно време.

„Разбираме го, но решението не е незабавно“, обясни Албон. „Просто се нуждаем от няколко неща, от няколко подобрения, които да вървят добре и да работят. Едва тогава мисля, че ще бъдем много по-конкурентоспособни.“

Уилямс също имаше трудности в началната фаза на сезон 2023. По-късно през годината показа тимът значително подобрение след въвеждането на някои актуализации. В крайна сметка британците финишира седми при конструкторите благодарение на силните резултати на Албон. 28-годишният пилот се надява, че Уилямс ще повтори това и отново ще направи крачка напред

„Мисля, че в Маями вече ще бъдем по-конкурентоспособни. Това е само заради естеството на пистата, не за друго.“

„Очевидно ни е трудно – миналата година беше трудно [в] началото на сезона, след което бяхме доста силни, така че стискаме палци“, завърши Александър Албон.

Междувременно се появи интересна информация относно Сарджънт. Според някои източници, младият американец може да не завърши сезона. В момента Сарджънт е твърдо на последното място във временното подреждане с актив от 0 точки.

Вече се посочва и кой ще замести Сарджънт в Уилямс. Това е Андреа Кими Антонели. Италианският тийнейджър се състезава във Формула 2 и е младежки пилот на Мерцедес. Антонели има достатъчно точки в пилотската си книжка, за да може да кара в F1. Но от друга страна, той няма достатъчно опит и едно прекалено ранно влизане в F1 може да се отрази негативно на кариерата му.