Начало Рали Ситроен пропуска целия сезон във WRC догодина

Ситроен пропуска целия сезон във WRC догодина

46
0

Екипът на Ситроен няма да участва изобщо със заводски автомобил в Световния рали шампионат през 2016 г. Целта на френската компания е да се съсредоточи върху разработването на колата за 2017 г., която ще бъде с напълно нова концепция. Тогава в сила влизат и нови правила в спорта.

В същото време компанията планира да се оттегли от Световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) след края на 2016, за да се концентрира изцяло върху WRC. Догодина Ситроен ще участва последно в първенството чрез пилотите Хосе Мария Лопес и Иван Мюлер.

Рали легендата Себастиен Льоб обаче няма да бъде част от екипа, след като обяви, че прекратява отношенията си със Ситреон и ще се пробва в рали Дакар в началото на следващата година с екипа на Пежо.

“Никога не сме криели интереса си към правилата през 2017 г. във WRC. Затова целият екип е изключително мотивиран за новото предизвикателство”, заяви спортният шеф на Ситроен в ралитата Ив Матон. – За да използваме ефективно ресурсите, решихме да се концентрираме изцяло върху новата кола.“