Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел щастлив след второто си място в квалификацията

Фетел щастлив след второто си място в квалификацията

50
0

Себастиян Фетел се класира на второ място в днешната квалификация, изоставайки на едва 0,074 сек от победителя Люис Хамилтън. Така за първи път от състезанието в Унгария през миналата година първата редица няма да е окупирана от колите на Мерцедес. Тогава отново Фетел наруши хегемонията на Сребърните стрели, но с болид на Ред Бул.

„Смятам, че днешната квалификация бе доста интересна“, заяви Фетел след края ѝ. „Колата бе добра както на сухо, така и на мокро, и това разбира се ме прави щастлив.“

Щастливи от постижение на германеца бяха и шефовете на отбора на Ферари.

„Не успяхме да свършим перфектна работа, защото другата кола не успя да влезе в последната част на квалификацията, но Себастиян свърши фантастично своята задача“, заяви спортният директор на Скудерията Масимо Ривола. „Знаехме качествата му при такива условия. Разбира се още по-голямо удоволствие щяхме да изпитаме, ако имахме кола на първото място. Мога да кажа, че сме наистина щастливи.“

„Когато тук започне да вали, за което има сериозен шанс, тогава нещата могат доста да се объркат“, наясно е Фетел. „Разбира се сме наясно, че ще е трудно да победим Мерцедес, но всички ние сме тук за да се опитаме да победим. Ще е хубаво ако успеем да им направим живота труден. В изминалите месеци им бе доста лесно.

Честно казано смятам, че можем да победим. Това зависи от много неща. Когато дъждът дойде в правилния момент може да е добре за теб, но може и да е срещу теб. Нашето темпо изглежда много добро, но трябва да сме реалисти – Мерцедес имат предимство, което няма как да изчезне изведнъж.