Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел още търси отговори от Пирели за инцидента

Фетел още търси отговори от Пирели за инцидента

72
0

Себастиан Фетел все още търси отговори от Пирели за случилото се с него по време на Гран при на Белгия, когато задната му дясно гума се спука опасни при скорост от над 300 км/ч. Италианската компания направи разследване по случая и установи, че тя няма вина за случилото се, а причината е в необичайно големия брой малки спуквания по гумата, довели до нейното гръмване. Пилотът на Ферари заяви, че бързото разследване от страна на Пирели го прави по-уверен относно работата, която върши доставчикът, но смята, че има още уроци, които трябва да бъдат научени и още работа трябва да бъде свършена, за да е сигурно, че случката няма да се повтори.

„Мисля, че е недопустимо да се случват такива спуквания при тази скорост, заяви Фетел по време на днешната пресконференция на пилотите на Монца. – Разследването, което беше проведено, и анализите от него обясняват някои неща, може би не всичко. Най-важното нещо е, че продължаваме да прогресираме. От страна на Пирели нещата изглеждат професионално. Те се отнесоха с изключително внимание към случилото се и нещата отиват в правилната посока.”

От Пирели решиха още за състезанието в Италия да се вземат предпазни мерки. Ъгълът на сходимост на колелата беше намален с 0,5 градуса, а минималното налягане беше увеличено с 5 PSI за задните гуми, а за предните с 4 PSI.

Фетел приветства промените, но смята, че и други такива трябва да предприети в дългосрочен план. „Ще видим как ще усещаме нещата след тези промени. Едно е да имаме краткосрочна реакция за няколко дни, но друго е да разберем какво се е случило в дългосрочен план. Преди няколко години имахме ситуация и се направиха незабавни промени. И след това нямахме проблеми.”