Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда вярва, че ще печели състезания с Макларън догодина

Хонда вярва, че ще печели състезания с Макларън догодина

56
0
Хонда

Хонда вярва, че ще печели състезания с Макларън догодина. Това заяви шефът на проекта за Формула 1 на японската компания Ясухиха Араи.

Хонда се връща в Гран при догодина. Въвеждането на новите двигатели и хибридни задвижващи системи бяха основните характеристики, привлекли отново към F1 компанията, която се оттегли от спорта в края на 2008 г. Партньорството с Макларън обаче ще е ексклузивно само за един сезон. В Хонда са отворени към възможността да доставят задвижващи системи на поведе от един отбор след 2015 г.

– Нямаме планове да работим с друг екип освен Макларън през 2015 г. За 2016-та или след това, ако някой отбор или партньор помоли за задвижващи системи, ще ревизираме ситуацията. И през 2016 г. обаче Макларън ще останат основния ни партньор в F1. Дори да доставяме агрегати на други отбори, фокусът ни е върху това да печелим. Искаме да направим двигателите по-добри чрез повече данни и не е задължително да търсим връщане на инвестицията. При победи това се случва автоматично. Формула 1 е много важна част от стратегията ни, а успехите са много важни за Хонда. Искаме да подобрим познаваемостта на марката ни и вярвам – твърдо вярвам, че ще печелим надпревари догодина – заяви Араи пред formula1.com.

Макларън проучваха възможността да изпробват за първи път моторите на Хонда на теста в Абу Даби след финала на сезона. Араи обаче заяви, че компанията няма планове да прави тренировки на трасе чак до началото на 2015 г.

– През следващите няколко седмици ще провеждаме симулации, а в началото на следващата година започваме пробите на писта – най-вероятно на Херес. Тогава вероятно за първи път ще бъде показан целият болид Хонда Макларън. Засега няма планове за събиране на информация през останалата част от 2014 г. Херес ще е първият ни тест – допълни Араи.