Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън няма да поема повече рискове в Мексико

Хамилтън няма да поема повече рискове в Мексико

39
0

Люис Хамилтън няма да поема повече рискове от обичайно в битката за световната титла във Формула 1 през оставащите стартове от сезон 2016 г. Английският пилот на Мерцедес спечели Гран при на САЩ миналата неделя, след което изостава с 26 точки от съотборника си Нико Розберг. Дори три победи във финалните три надпревари обаче, може да са недостатъчни за трикратния световен шампион да запази короната си. Все пак Люис се чувства по-спокоен и е готов за следващото състезание.

„Подходът ми е същият като във всеки старт. Може би съм малко по-спокоен, отколкото преди други състезания, защото вероятно съм приел, че има неща, които са извън моя контрол. Всичко, което мога да сторя, е да управлявам ставащото в колата и себе си. Докато съм концентриран и влагам усилията си в тази посока, се надявам да постигна резултати като този от миналия уикенд”, обясни Хамилтън.

„Но ако не стане, тогава ще продължа напред. Не мисля, че ще поема повече рискове в сравнение с обичайния ми подход. Смятам, че съм сравнително рисков пилот. Но не мисля, че ще се подлагам на повече опасности в сравнение с другите. Определено ще внимавам какво се случва около мен, както винаги. Със сигурност ще се боря. Ще карам за победа, докато сърцето ми бие и все още има шанс – дори да е само един процент, пак ще водя битка.”

Люис призна, че изпитва неспокойство относно задвижващите си системи. В момента той използва осмия си агрегат и отново посочи, че тази година имаше повече проблеми в тази област, отколкото останалите пилоти с мотори Мерцедес.

„Убеден съм, че всички работят колкото могат, за да са сигурни, че нищо няма да стане”, продължи Хамилтън. „Но ще повторя, че подобни неща са извън контрола ни. Понякога просто се случват. В Малайзия например задвижващата система бе чисто нова, Пади [Лоу] каза: „Можеш да използваш пълна мощност през цялото състезание”. Нямах никакви притеснения, а двигателят избухна! Предполагам, че трябва да приемаш всичко с известна доза песимизъм. Надявам се и се моля колата ми остане цяла и силна в оставащите надпревари.”