Начало Рали Хюндай стана официален автомобилен партньор на рали Уелс

Хюндай стана официален автомобилен партньор на рали Уелс

34
0
Тиери Нювил

Хюндай стана официален автомобилен партньор на рали Уелс – надпреварата, с която ще приключи тазгодишният световен шампионат. Партньорството е част от програмата на екипа през първия сезон от връщането на марката във WRC, което наскоро бе ознаменувано с първи успех – при това двоен – в Германия.

Автомобилът на тима i20 WRC ще присъства на промоционалните материали на състезанието като билбордове, плакати и т.н. Коли от Хюндай Мотор UK пък ще бъдат използвани от официалните лица, представителите на ФИА и хора от организационния комитет на надпреварата.

– За нас е удоволствие, че ще си партнираме с Хюндай. Това е първото от поредица споразумения, които създаваме, за да подкрепят надпреварата – коментира управляващият директор на рали Уелс Бен Тейлър.

Хюндай се върна в световния рали шампионат в началото на 2014 г. след по-малко от година подготовка. Тиери Нювил е титуляр в отбора и кара във всички надпревари. Постепенно екипът премина към участие с три автомобила в състезанието, като останалите два са управлявани от Дани Сордо, Хейдън Падън, Бриан Буфие, Юхо Ханинен, Крис Аткинсън. Нювил взе два подиума – в Мексико и Полша, след което спечели в Германия, където втори бе Сордо.

– Завръщането ни в световните ралита е невероятно вълнуващо за Хюндай. То придава динамика на марката и ни популяризира сред ентусиазираните рали фенове – каза президентът и CEO на Хюндай Мотор UK Тони Уайтхорн.

Рали Уелс е сред най-старите в календара. То се провежда за първи път през 1932 г. и от тогава досега е провеждано 68 пъти.