Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън също има вина за инцидента, смята Стюарт

Хамилтън също има вина за инцидента, смята Стюарт

47
0
Хамилтън

Трикратният шампион във Формула 1 Джеки Стюарт смята, че Себастиан Фетел не носи цялата вина за случилото се с Люис Хамилтън, като според шотландеца пилотът на Мерцедес също има принос за ситуацията.

Хамилтън намали скоростта във втория период зад колата за сигурност, след което Фетел го удари отзад. Ядосан от случката, пилотът на Ферари се изравни с лидера и се блъсна странично в него.

„Репутацията на Фетел със сигурност е опетнена, заяви Стюарт пред Press Association Sport. – Но в същото време, това което създаде инцидента, е това, което се случи когато Люис намали толкова бързо на много необичайно място. Това трябва да се има предвид. Те беше шокиращо за Себастиан и затова той се изравни с Люис, за да го попита „какво по дяволите правиш“. След това той без съмнение се удари в Хамилтън.

Няма място за извинения за такова нещо. Това е недопустимо поведение. Но това, което предизвика лошото поведение на Фетел, бе случилото се преди това. Беше толкова неочаквано. Люис натисна толкова здраво спирачките, че Фетел го удари. Не обвинявам за инцидента Люис, но никога не съм виждал някой да свали крака от газта си толкова бързо.“