Начало Рали Хейдън Падън води след първия ден в Сардиния

Хейдън Падън води след първия ден в Сардиния

38
0

Хейдън Падън с Хюндай води след първия същински ден на рали Италия в Сардиния, 7-и кръг от първенството на WRC. След 9 етапа новозеландецът има 8.2 сек аванс пред съотборника си Тиери Нювил. Белгиецът на два пъти спука гума, а освен това допусна и грешка, но въпреки това с много силно темпо остана много близо до върха.

Битката в челото бе изключително оспорвана, като първите 5 пилота завършиха деня в рамките на 15 сек. Трети, на 9.5 сек, в От Танак с Форд Фиеста от М-Спорт, следван от Яри-Мати Латвала с Тойота и Мадс Остберг с Форд Фиеста.

От борбата за челните позиции отпадна Крис Мийк, след като пилотът на Ситроен катастрофира в 5-ата отсечка за деня. Той се обърна по таван и това причини множество повреди по колата и загуба на над 8 минути. В 4-ата отсечка пък инцидент имаше Елфин Еванс с Форд Фиеста. Той се удари в дърво и отпадна от състезанието.

Шампионът и лидер в генералното класиране Себастиен Ожие е 7-и, на 41 сек от водача. Пилотът на М-Спорт трябваше да минава първи по отсечките и загуби доста време. Пред него е Юхо Ханинен с Тойота. Последния вървеше 2-и, преди в последната отсечка да се удари в насип край трасето. От битката за челните позиции отпадна и Дани Сордо с Хюндай, който заради проблеми с турбото загуби 11 минути.