Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Йост Капито става CEO на Макларън Рейсинг

Йост Капито става CEO на Макларън Рейсинг

40
0

Йост Капито ще стане главен изпълнителен директор на Макларън Рейсинг. Той ще заеме поста си по-късно през 2016 г., след като компанията от Уокинг постигне споразумение с настоящия му работодател Фолксваген.

Привличането на Капито е част от преструктуриране в Макларън, при което Джонатан Нийл става главен оперативен директор на Макларън Технолъджи Груп. Ерик Булие запазва поста си на състезателен директор в Макларън Рейсинг.

При новата структура Нийл и Капито ще отговарят директно пред Рон Денис, който продължава да е изпълнителен председател и CEO на Макларън Технолъджи Груп.

„За първи път се свързах с Йост през миналото лято. Той е изключителен, конкурентоспособен и амбициозен човек, който идва при нас с огромен опит в автомобилния сектор и света на спорта, след като е заемал сериозни позиции в BMW, Порше, Форд, Заубер и от 2012 г. – във Фолксваген, чийто отбор изведе до три поредни световни титли през 2014, 2014 и 2015 г.”, заяви Денис. „Капито притежава опит не само в световния рали шампионат, но и при спортните коли, мотоциклети и Формула 1. Ето защо се радвам, че се присъединява към Макларън и съм сигурен, че ще работи страхотно заедно с Ерик в Макларън Рейсинг, надграждайки вече свършената добра работа, за да върви програмата на Макларън-Хонда към победи в Гран при и шампионатни успехи.”

Йост Капито започва кариерата си във Фолксваген Груп през 1989 г., като става част от състезателния департамент на Порше. След това е част от тима на Заубер във Формула 1, а през 2001 г. отива във Форд, където се занимава със спортните дейности на компанията. Германецът стана моторспорт директор на Фолксваген през май 2012 г.