Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда смята, че успехите на Хамилтън се дължат на максимална концентрация

Лауда смята, че успехите на Хамилтън се дължат на максимална концентрация

51
0
Люис Хамилтън,Ники Лауда

Ники Лауда смята, че успехите на Люис Хамилтън в началото на сезон 2014 г. във Формула 1 се дължат най-вече на факта, че пилотът се е концентрирал максимално върху работата си.

Единственото нещо, което Люис може би пренебрегваше в миналото, бе пълната концентрация. Водеше си кучетата на пистата, имаше антураж – куп хора покрай него. Казах му да се фокусира, когато видях кучетата. Да зареже допълнителния „багаж” и да се концентрира на 120%. Сега представянето му е такова, каквото се очаква от него. Ако не бе повредата в Мелбърн, може би щеше да е спечелил всички надпревари от началото на сезона – обясни трикратният шампион и председател на борда на Мерцедес в F1.

Хамилтън вече пътува само с треньора си. Единствено в Бахрейн се появи приятелката му Никол Шерцингер, с която се събра отново по Коледа миналата година.

Тази година пристигам на пистата и карам без всякакви притеснения – коментира самият пилот. – Ситуацията е комбинация от много фактори. На какъв етап се намирам в живота си, семейството, приятелката, всичко. Къде живея, дали правилните хора са с мен на точното място, дали съм в точния отбор. В тази сфера всичко опира до психологията.

В момента нещата явно се получават за световния шампион от 2008 г. Лауда пък бе толкова доволен от него, че го прибра у дома със собствения си частен самолет:

Казах му, че ако спечели, ще лети с мен обратно за Европа. Иначе щеше да си е на нормален полет.

Според австриеца седмиците след Гран при на Китай са може би най-важните в шампионата. В Испания вероятно всички отбори ще имат сериозно количество нови компоненти. Спортният директор на Мерцедес Тото Волф вече обясни, че тимът от Бракли не може да си позволи да почива, тъй като съперниците наваксват разликата.