Начало Рали Льофебр се завърна във Франция, може да пропусне домашното си рали

Льофебр се завърна във Франция, може да пропусне домашното си рали

30
0

Стефан Льофебр и навигаторът му Габен Моро се завърнаха в родната си Франция, за да продължат възстановяването си след ужасната катастрофа на рали Германия. Инцидентът унищожи предната част на техния DS3 WRC и дори изхвърли двигателя от автомобила. Моро бе по-сериозно пострадал, като претърпя операция на левия си крак, който бе счупен. Има фрактура и на десния, но по-лека, както и на лявата си ръка и гръбнака. Лефебр сам слезе от колата, но също бе приет в болница.

„Бе много трогателно да получим съобщения от целия отбор на WRC, както и от привържениците ни“, заяви Льофебр. „Вече мисля само за момента, в който ще мога да седна пак зад волана на състезателния си автомобил. Никога не можем да контролираме условията около нас на рали. Трябва ни малко време, за да си стъпим отново на краката. Това, което най-много ме притеснява е, че може би няма да съм готов за родното ми състезание в края на другия месец.”

Моро пък призна, че нараняванията, които е получил, са можели да са и по-тежки: „Когато погледна състоянието на колата, се чувствам голям късметлия. Усещам огромна подкрепа, както от медицинския екип, така и от приятелите и семейството. Ще ми трябва известно време, за да се излекувам напълно, но съм решен, че ще се завърна в действие веднага щом стане това.”