Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис очаква тежка битка в състезанието

Люис очаква тежка битка в състезанието

60
0

Люис Хамилтън заяви, че очаква тежка битка в утрешното състезание за Гран при на Австралия. Пилотът на Мерцедес спечели полпозишъна на пистата Албърт парк, но авансът му спрямо втория Себастиан Фетел бе по-малко от 0.3 сек, а германецът допусна малки грешки в последната си бърза обиколка и можеше да даде още по-добро време.

„До момента уикендът бе фантастичен, заяви Люис след финала. – Много съм горд с тима ни от свършената работа след огромните промени в правилата. Очевидно разликите между нас тримата (Хамилтън, Фетел и Ботас) са малки. И състезанието ще бъде тежко.”

Ботас, който изостана на 0.293 сек и ще потегли трети, каза, че не е отговорил както би искал на очакванията си за квалификацията, като не е успял да направи чиста обиколка без грешки.

„Не направих нито една перфектна обиколка и съответно не съм удовлетворен от представянето си, заяви финландецът. – Третата позиция не е идеална. Но утре е денят, който има значение. Изглежда сме силни при стартовете и се надявам на чисто състезание и да взема доста точки.”