Начало Рали Микелсен все още се опитва да уреди участие на Поло R WRC...

Микелсен все още се опитва да уреди участие на Поло R WRC във WRC

49
0

Андреас Микелсен все още работи по проект да кара частен Фолксваген Поло R WRC в световния рали шампионат през този сезон. WRC отборите не постигнаха съгласие с ФИА относно хомологирането на автомобила. Те поискаха повече подробности преди да се съгласят да пуснат колата в първенството.

Въпреки това норвежецът все още вярва, че може да участва в три надпревари.

„Целта остава да се върна в заводски отбор и да се боря за титла през следващия сезон. Но тази година търся начин да карам в три ралита с новото Поло”, обясни Андреас пред Аутоспорт. „Надявахме се да успеем за Швеция, но нямаше как да хомологираме автомобила, така че сега фокусът ни е върху Португалия. Направих толкова тестове с Поло-то, че това е единствената кола, която знам как да карам!”

Микелсен допълни, че трябва да намери спонсори и да види „какво е възможно за хомологацията”.

Все още не е ясно кой отбор би взел новото Поло. Фолксваген обеща техническа подкрепа за всеки, желаещ да използва автомобила, но наемането на инженери и техници от толкова високо ниво би струвало скъпо. Проектът на Насър ал-Атия пък вече бе отложен за 2018 г.

Ако проектът с новото Поло не може да бъде осъществен, Микелсен има вариант да продължи да се състезава с Шкода. Само преди няколко дни той спечели WRC2 категорията в рали Монте Карло с екипа на чешкия автомобилен производител и завърши седми в генералното класиране.

„Шкода отвори вратите на големите ралита за мен, така че чувството да се върна в тима с такъв триумф е много специално. Благодаря на целия отбор. Щастлив съм да им дам този успех на легендарното Монте. Фабия R5 е добър рали автомобил и съм доволен от представянето ни”, каза Андреас.