Начало Рали Неочакван лидер в Аржентина – Еванс на 55,7 сек пред Остберг

Неочакван лидер в Аржентина – Еванс на 55,7 сек пред Остберг

38
0
Мадс Остберг

Елфин Еванс и Даниел Барит направиха сензационен старт на тазгодишното рали Аржентина. Британският екипаж на М-Спорт взе шест победи в петъчните отсечки и избяга на почти минута – 55,7 секунди – пред Мадс Остберг в класирането. Трети, на още пет секунди, са Тиери Нювил/Никола Гилсул с Хюндай.

„Беше наистина добър ден за нас”, коментира Еванс. „Всичко работеше чудесно и намерихме доста добър ритъм от самото начало. Карането ми доставяше страхотно удоволствие и какво още мога да кажа… Колата върви наистина прекрасно, а и пилотът не е твърде зле!”

„Доволни сме, че досега нямаше никакви драми, както и че сме в толкова силна позиция. Но не бива да забравяме, че пред нас има дълъг път. Съботните отсечки са сериозно предизвикателство и очакваме още един труден ден. Трябва да излезем и да се радваме на надпреварата. Ще се опитаме да не мислим за резултатите и ще се съсредоточим върху следващото изпитание.”

Остберг и навигаторът му Ола Флоен са в битката за подиум след почти три месеца без състезание.

„Имах добро усещане още преди старта, но не бях съвсем сигурен къде ще се намираме в първите отсечки, тъй като не съм бил в надпревара от Швеция насам”, сподели Мадс. „Но денят бе чудесен и потвърди, че развойната ни работа по автомобила е била успешна. Резултатът дотук се дължи на отбора. Имаме малък, но компетентен екип и всички се трудят в една и съща посока. Чувствах се чудесно по време на теста ни в Португалия в началото на април. Тогава работехме по моите идеи за настройки. Целта ни е да се борим за подиуми и точно това правим в момента.”

Нювил и Никола Гилсул удариха камък в третата отсечка, което доведе до счупен заден амортисьор. Те се пребориха с трудностите в управлението и впоследствие наваксаха голяма част от изоставането си.

„Доста сме доволни, че приключихме деня трети, като се има предвид колко трудно бе ралито дотук за всички”, призна Тиери. „Аржентина винаги е трудна надпревара, но този уикенд е особено голямо предизвикателство. След всичко, което стана сутринта, се радвахме, че стигнахме до сервиза. Механиците свършиха фантастична работа и ни върнаха на трасето следобед. Пак беше трудно, но се чувствах по-добре.”