Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нямахме никакви проблеми с Ферари SF15-T, доволен е Фетел

Нямахме никакви проблеми с Ферари SF15-T, доволен е Фетел

69
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел остана наистина доволен от началото на първия си състезателен уикенд като пилот на Ферари.

Четирикратният световен шампион заяви след свободните тренировки на пистата Албърт парк в Мелбърн, че тимът на Мерцедес е далеч напред. Той обаче бе удовлетворен от работата си със Скудерията.

„Беше чудесен ден. Нямахме никакви проблеми с колата, издръжливостта бе добра, така че изглежда упоритата работа по време на тестовете ни се отплаща. Денят премина гладко. По отношение на представянето – със сигурност е по-добро, когато си по-напред, но днес е само петък. След изкарана известно време във Формула 1 вече знам, че днес времената за обиколка не са важни. Би било прекрасно да се задържим пред колкото се може повече съперници. Убеден съм, че Мерцедес са недостижими, но както казах, за нас бе най-важно, че нямахме никакви грижи. Беше много, много плавен ден, а не помня кога за последно петъкът ми е преминавал така”, каза Фетел.

Германецът допълни, че като цяло чувството в екипа е положително.

Кими Райконен се класира веднага зад съотборника си, но той не бе толкова доволен от свободните тренировки. Финландецът сподели, че не е бил на ниво и има още работа, за да постигне желания резултат.

„Не беше идеално, не карах особено добре. Обиколките ми не се получаваха. Изглежда автомобилът работи малко по-добре в дълги серии. Просто бе трудно да напасна всичко. Знаем какво можем да очакваме от себе си, а и е само петък. Все още имаме работа. Трябва да се справя, да направя добър тур и би трябвало всичко да е наред. Още в тестовете бе ясно, че болидът има голям напредък и че отборът е свършил чудесна работа през зимата. Все още имаме върху какво да се трудим, но трябва да започнем отнякъде. Пък и ако правим сравнение с миналата година, е видно, че има голяма стъпка напред”, допълни Кими.