Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Спа са възможни множество различни стратегии според Пирели

На Спа са възможни множество различни стратегии според Пирели

57
0

Шампионатът на Формула 1 се подновява след кратка лятна ваканция, при това на писта, която е сред любимите на отбори, пилоти и фенове – легендарната Спа-Франкоршамп. Пирели ще достави на Гран при екипите гуми суперсофт, софт и медиум за уикенда в Белгия. Трасето там е най-дългото в календара – 7,004 км – и поставя гумите под сериозно натоварване.

Историческата писта е позната и с променливото време. Микроклиматът на Ардените е много особен и понякога в една част на трасето вали, а в друга е съвсем сухо.

През 2015 г. Люис Хамилтън спечели Гран при на Белгия с две спирания в бокса, като смени гуми в 13 и 30-та от общо 44 обиколки. Най-добрата алтернативна стратегия бе с 3 бокса – на Макс Верстапен, който потегли от 18-та позиция, а на финала бе осми.

„Спа-Франкоршамп не се нуждае от представяне – това е икона сред пистите в календара”, отбеляза и спортният директор на Пирели Пол Хембри. „Не е лесно да се намерят правилни настройки. При толкова дълга обиколка и доста възможности за изпреварвания са възможни множество различни стратегии.”