Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не можем да виним Фетел за инцидента, смята Аривабене

Не можем да виним Фетел за инцидента, смята Аривабене

64
0

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене не смята, че Себастиан Фетел може да бъде винен за инцидента след старта с Данил Квят в Гран при на Русия, който доведе до отпадането на пилота на Скудерията. Руснакът удари на два пъти Фетел, като при втория случай Себастиан беше с по-ниска скорост в завой 3.

Според боса обаче е тотално грешно да се вини Себастиан за случилото се, тъй като след първия удар той е имал повреди по-колата и не е можел да се движи със същата скорост в 3-и завой, както при нормални обстоятелства.

„Разбира се, че Фетел намали. Какво трябваше да направи, да полети ли?, заяви Аривабене. – Не мисля, че има нужда да гледаме телеметрията, защото е съвсем ясно какво се случи, гледайки ситуацията. Себастиан ми каза, че Квят го е ударил веднъж леко, а вторият път е било доста силно.

И ако имаш инцидент като този и намалиш, това не означава, че този отзад трябва да те удари още веднъж. Нямаш нужда от телеметрия, за да разбереш това. Последния път в Китай не се оплаках от Квят и казах, че той си свърши работата. Но този път не мога да намеря причина защо се случи всичко това.”

След инцидента стана ясно, че Квят се е обадил по телефона на Фетел да му се извини, като обаче не е ясно как се е развил разговора и какво точна са си казали двамата. Според Данил обаче нещата между двамата са били изяснени.