Начало Рали Нова отсечка Лазарци очаква пилотите в Твърдица-Елена

Нова отсечка Лазарци очаква пилотите в Твърдица-Елена

185
0
рали Твърдица-Елена

Нова отсечка Лазарци ще има на тазгодишното 13-о издание поред на рали Твърдица-Елена. Състезанието се открива в събота вече с церемониален старт, а в събота предстоят 3 скоростни отсечки. В неделя предстоят още 6 етапа, сред които са и две преминавания на Лазарци, която ще изправи пилотите пред нови предизвикателства. Ще има и суперспециален етап по улиците на Твърдица в събота вечерта. Пилотите ще изминат общо 125.05 състезателни километра.

През последните години ралито се утвърди като най-доброто у нас, а за да бъде отново то на най-високо ниво и тази година, са се погрижили кметът на община Твърдица – Атанас Атанасов, и този на община Елена – Дилян Млъзев, както и спонсорите от Хюндай България и Моторспорт Академия. Треньорът на пилотите в академията Петър Гьошев обясни, че повече отсечки тази година в ралито са на спускане и това ще изравни силите по отношение на автомобилите.

За първи път от много време насам в рали у нас няма да има кола 4х4, но от друга страна това предвещава много интересна битка за победата. За нея ще се борят няколко пилот с Пежо 208 R2 – Тихомир Стратиев с навигатор Добрин Борисов, Григор Григоров с копилот Даниел Миленков, Мирослав Ангелов с навигатор Недялко Сивов, както и Дилян Станков с Рено Клио RS, Станислав Владимиров с Опел Астра и Антон Титов със Ситроен DS3 R3.

Според пилотите и организаторите, решаващите етапи на ралито ще бъдат Елена-Твърдица – 29 км и power stage Предела – 24 км, поради тяхната сложност и дългите спускания. Това потвърди и Добрин Борисов, който ще стартира с автомобил №1 в списъка за заявки за участие. Според него, въвеждането на нови отсечки носи допълнителни неизвестни в утвърденото състезанието и го прави още по-интересно и сложно.

Общо заявките за участие в надпреварата са 26. Сред тях са на екипажи от едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy. Това са Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Денис Станчовски/Младен Карчев, Виктория Гъркова/Велислава Павлова и новият екипаж Боян Гетов/Стефан Кънчев. По думите на Гьошев, който е треньор на пилотите в шампионата, Гетов има отлична подготовка и страхотно желание да се състезава. Засега не е ясно дали той ще кара до края на сезона.