Начало Рали Новият календар на WRC академията отново от шест европейски ралита

Новият календар на WRC академията отново от шест европейски ралита

169
0
fiesta,Ford,Ford Fiesta R2,R2,форд

Първият сезон на WRC академията обхваща шест ралита. В средата на ноември, серията за млади пилоти ще завърши със състезанието във Великобритания, което е и кръг от Световния рали шампионат. Титлата на този първи сезон ще бъде решена в борба между Егон Каур и Крейг Брийн. И докато предстои да се разбере, кой ще е първия шампион вече се правят плановете и за идващия сезон. Предстои да бъде удобрен календара за 2012 г., който ще обхваща отново шест ралита, но с малки промени.

Подрастващите надежди ще се състезават в Португалия, Гърция, Финландия, Германия, Франция и Испания. Новите кръгове са участията в Гърция и Испания, които ще заместят Сардиния и Великобритания. Така че за младежите отново е предвидена смесица от асфалтови и макадамови ралита. Финалното рали в Испания също ще е при смесена настилка.

„Докато напрежението в края на сезона продължава да нараства, заради предстоящето решение в борбата за титлата, ние вече мислим за бъдещето и втория сезон на WRC академията“, обясни шефът на формата Марк де Йонг. „Ще уточним сега календара за предстоящата година, за да могат бъдещите звезди в Световния рали шампионат да планират своята подготовка. И докато актуалните пилоти вероятно ще се борят и догодина за наградния фонд от 500 хил. евро, вероятно ще поздравим и други млади таланти, тръгнали да търсят своя път към славата. Всички ще се състезават отново с Ford Fiesta R2, като правилата остават същите.“

Календарът на WRC академията за 2012 г.:

30.03.-01.04. Рали Португалия
27.05.-25.05. Рали Акрополис (Гърция)
03.08.-05.08. Рали Финландия
24.08.-26.08. Рали Германия
05.10.-07.10. Рали Франция
02.11.-04.11. Рали Испания