Начало Рали Нювил планира да кара в кръг от световния раликрос шампионат

Нювил планира да кара в кръг от световния раликрос шампионат

29
0
Тиери Нювил

Тиери Нювил планира да кара в кръг от световния раликрос шампионат (WRX). Пилотът на Хюндай във WRC ще опита да стори това преди края на настоящия сезон.

Белгиецът наблюдава с особен интерес кръга от WRX в родината си миналата седмица. Той трябваше да кара там (с Хюндай i20 Supercar). Колата обаче се оказа със счупен двигател и екипът не успя да я поправи навреме, за да участва Нювил в състезанието.

Не можахме да се справим, тъй като моторът се строши след Лидън Хил – обясни Тиери. – Исках да съм сигурен, че автомобилът е на ниво преди да седна зад волана.

Нювил в момента е шести в класирането при пилотите в световния рали шампионат. Той бе разочарован, че не можа да опита нещо ново, но бе впечатлен от световния раликрос шампионат.

Разгледах наоколо, всичко е много професионално. Вижда се прогрес в първенството в сравнение с миналото, когато наблюдавах европейския раликрос шампионат. Нещата изглеждат различни и по-интересни. Наистина исках да се състезавам (поне в един кръг) тази година, ще чакам с нетърпение кръга в Мете и догодина. Има някои възможности да карам в друго състезание преди края на настоящия сезон, но съм доста зает с WRC програмата си и нямам кой знае колко свободно време – призна Тиери, цитиран от Аутоспорт.

Нювил има известен опит с раликрос Supercar от времето, когато кара Форд Фиеста-та на Кен Блок, подготвена от М-Спорт.