Начало Рали От 9-ти през 2016 до втори през 2017 г. – Льоб е...

От 9-ти през 2016 до втори през 2017 г. – Льоб е доволен от своя Дакар

43
0

Девето място през 2016 и второ през 2017 г. – Себастиен Льоб постигна огромно подобрение при втората си поява на рали Дакар.

„Освен това останахме на трасето този път!”, засмя се деветкратният WRC шампион след финала. „Допуснахме няколко навигационни грешки, но като се има предвид колко сложно е рали Дакар, като цяло се справихме добре. В началото имахме технически проблем, който ни забави. След това се опитахме да наваксаме. Завършихме втори с много малка разлика… Каквото, такова. Бяхме наистина бързи. Офроуд секциите бяха по-трудни, но видяхме, че имаме потенциал. Следващия път трябва да се справим по-добре! Не мисля обаче, че мога да карам толкова рали райд, колкото Стефан Петерхансел. Но да, целта остава някой ден да спечелим Дакар. Засега ще се насладим на това си постижение и на подиума на Пежо.”

„Надпреварата наистина бе добра за нас. Въпреки че сме втори, участвахме в битката от самото начало до финала. Беше вълнуващо, защото карахме с пълна газ през цялото време. Великолепно рали. Жалко, че накрая спуках гума. Като цяло се забавлявахме неимоверно и завършихме втори в невероятно трудно състезание, като тимът ни Пежо взе първите три позиции. Това е изключителен екипен резултат!”

Сирил Депре бе трети в подреждането – след Петерхансел и Льоб. Обобщението на спортния директор Бруно Фамен бе, че Дакар 2017 бе много положително състезание за тима, а тройната победа е постижение, с което всички от екипа могат да се гордеят.

„3008 DKR спечели Дакар при първия си опит, така че имаме причина да сме доволни от свършената от всички ни работа”, продължи Фамен. „Работихме като един тим, отборният дух владееше всички – не само по време на ралито, но и преди това при конструирането и подготовката на автомобилите. Екипажите ни в нито един момент не се поколебаха да си помагат един на друг. Всички се страхуваха от тазгодишния Дакар – и според мен с основание. Напрежението накара хората в тима ни да работят още по-упорито и наградата е фантастичен краен резултат.”

„По отношение на самия автомобил най-голямата стъпка напред бе издръжливостта. Нямахме никакви сериозни технически проблеми, освен малката повреда, която може би коства победата на Льоб и [Даниел] Елена.”