Начало Рали Ожие, Латвала и Микелсен остават пилоти на Фолксваген във WRC

Ожие, Латвала и Микелсен остават пилоти на Фолксваген във WRC

40
0

Себастиен Ожие, Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен подновиха договорите си с Фолксваген и остават пилоти на тима в световния рали шампионат. Те заемат първите три места в класирането на тазгодишното първенство.

– В момента имаме тримата най-добри рали пилоти в света. Приемствеността е важен фактор за постигането на успех в автомобилния спорт и за мен е удоволствие, че удължаваме периода на общата си работа с Ожие, Латвала и Микелсен – коментира спортният директор Йост Капито. – Заедно с навигаторите си те са жизненоважна част от успехите ни в световния шампионат.

Ожие е част от екипа на Фолксваген от 2012 г. Първоначално той работи изключително упорито по развитието на Поло R WRC, а след това спечели WRC титлата в дебютния сезон на тима и колата. С навигатора му Жулиен Инграсиа имат 15 победи в 24-те си старта.

– Подновяването на контракта е напълно логична стъпка. Най-добрият отбор с най-силната кола – с Жулиен нямахме причина да искаме нещо друго освен най-добрата възможност да се борим за победи и титли. Щастлив съм, че ще продължим да работим заедно с екипа, в който се чувстваме толкова комфортно – каза французинът.

Финландският му съотборник изкара труден първи сезон с отбора, докато свикне с колата. Той обаче вече се напасна наистина добре. Латвала взе 14 от 46-те подиума в кариерата си с Фолксваген, пет от тях са победи:

– Доволен съм, че с Мика Антила ще продължим да караме за този тим. Щастлив съм, че екипът продължава да ни има доверие.

Двукратният IRC шампион Микелсен бе последното попълнение, като той надмина всички очаквания към него. В 11 състезания норвежецът записа пет подиума, включително втори места на сняг и лед (Швеция), чакъл (Полша) и асфалт (Франция.

– Не мога да искам по-добра възможност от тази да се състезавам отново редом с Ожие и Латвала. Мога да уча от най-добрите, да се сравнявам спрямо тях, карайки същия автомобил. Сигурен съм, че ще продължим да се развиваме заедно – заяви Андреас.