Начало Рали Ожие с четвърта титла след победа в Испания

Ожие с четвърта титла след победа в Испания

64
0

Себастиен Ожие спечели четвърта поредна титла в Световния рали шампионат. Французинът триумфира в рали Каталуня в Испания, като взе 37-и успеха в кариерата си. Така 2 кръга преди края на сезона той е недостижим за съперниците си. Втори в надпреварата на 15.6 сек завърши местният любимец Дани Сордо с Хюндай.

Испанецът имаше огромното желание да зарадва местните фенове с победа, но нямаше отговор на темпото на Ожие в събота следобед и в неделя и записа 2-о място за втори път този сезон. Подиумът допълни съотборникът му Тиери Нювил, останал на минута зад Сордо, а третият пилот на Хюндай Хейдън Падън завърши 4-и.

„Беше труден, но фантастичен сезон. Имахме перфектна кола през целия уикенд. Благодаря на всички от екипа“, каза Ожие след финала. Сордо от своя страна заяви: „Аз съм много разочарован, но трябва да поздравя Себ. Аз дадох най-доброто от себе си, както и той.“

Крис Мийк със Ситроен DS3 започна последния ден на 5-а позиция, но трябваше да спре заради проблеми с двигателя. Това позволи на Мадс Остберг с Форд Фиеста да заеме петото място, следван от От Танак с Форд Фиеста и Кевин Абринг с Хюндай.

С четвъртата си световна титла Ожие се изравни с финландските асове Томи Макинен и Юха Канкунен. Единственият в историята с повече от 4 титли е Себастиен Льоб, който има 9.